Altijd GRATIS VERZENDING naar Nederland ✓ Binnen 2 werkdagen in huis ✓ GRATIS VERRASSING boven de €50

Wat is diamond painting?

juni 08, 2020 3 leestijd in minuten

Diamond painting is helemaal hip anno 2020. Het is een verslavende hobby die je urenlang bezig houdt. Van veel mensen krijgen wij de vraag 'diamond painting, hoe werkt het nou?'. Sommige vergelijken het met een kruising tussen borduren en schilderen op nummer, terwijl anderen het meer op mozaïeken vinden lijken. In het Engels wordt diamond painting ook wel diamond embroidery genoemd, dit slaat terug op het borduren waar we eerder over lazen (want 'embroider' betekent borduren).

diamond painting fans diamond painting unicorn hoe werkt diamond painting wat is diamond painting


Bij diamond painten gebruik je kleine ‘diamant’-achtige steentjes om schitterende patronen te maken. Het principe is als volgt: wanneer je bij Diamond Painting Fans bestelt krijg je een diamond painting pakket aangeleverd met steentjes, canvas, wax en ander gereedschap. Je pakt met de diamond painting pen een steentje op en plakt die op het bijhehorende symbool. Je herhaalt dit proces tot dat het hele canvas is gevuld. Omdat de steentjes zo klein zijn, lijkt het net op een schilderij. Vandaar ook diamond painting!


Hoe werkt diamond painting?

Je hebt het hierboven al kort kunnen lezen, bij diamond painten gaat het erom dat je steentjes op het bijbehorende symbool plakt. Wij hebben speciaal voor jou een duidelijke diamond painting uitleg geschreven, zodat jij snel aan de slag kunt! Als je meer visueel bent ingesteld, dan vind je onderaan de pagina ook een handige video.

 1. De eerste stap is misschien ook wel de belangrijkste stap: het uitzoeken van jouw diamond painting! Bij Diamond Painting Fans hebben we een uitgebreid assortiment met de mooiste diamond paintings. Bekijk ons assortiment diamond paintings en bestel vandaag nog! Het kunstwerk dat we in deze diamond painting uitleg maken, kun je hier vinden.

 2. Na dat je bestelling is geplaatst doen wij er alles aan om jouw pakket zo snel mogelijk bij je te krijgen. Je diamond painting pakket wordt geleverd in een doos waarin het canvas netjes zit opgerold. Rol het canvas uit op een vlak oppervlak. Je kunt het canvas een tijdje onder een zwaar voorwerp leggen, zoals een boek, zodat het canvas wat vlakker wordt. Wanneer je gaat beginnen trek je het dubbelzijdige folie een stukje van de diamond painting af.

  diamond painting stap 1

 3. Wanneer je het folie een stukje naar achter hebt getrokken, zoek je het symbool op dat je wilt gaan diamond painten op de legenda. De symbolen komen overeen met de namen van de losse steentjes die wij ook op de website hebben staan.

      diamond painting steentjes

 4. Naast het symbool en de kleurcode, vind je in de eerste kolom de code die op de plastic zakjes van de steentjes staat. Hieraan lees je gemakkelijk af welk zakje bij welk symbool hoort. Schudt de inhoud van de kleur die je gaat gebruiken in het diamond painting opschudbakje. De handige lijntjes in het bakje zorgen ervoor dat de steentjes netjes in een rijtje voor je klaar komen te liggen.

    

 5. Onze wax is van hoge kwaliteit en wordt beschermd door een klein laagje folie. Vergeet deze niet van de wax af te halen voor je begint ;)

    

 6. Nu gaan we echt beginnen! Pak de diamond painting pen op en druk die zachtjes in de wax. Er blijft nu een beetje wax aan de pen plakken, waarmee je gemakkelijk een diamond oppakt.

    

 7. Nadat je het steentje hebt opgepakt plak je die op het bijbehorende symbool. Het steentje blijft plakken aan het canvas door de speciale lijm die op het canvas zit. Wij verzekeren je ervan dat de steentjes goed blijven zitten. 8. Wanneer je een pauze wilt nemen, of een volgende keer verder wilt gaan, leg je het folie terug op het canvas. Ons folie is van hoge kwaliteit en kan met beide kanten op het canvas geplakt worden. Bij sommige merken kun je het folie maar met 1 kant op het canvas leggen. Let hierop, anders kun je misschien het canvas per ongeluk verpesten.

Liever kijken dan lezen? Bekijk dan deze leuke video over 'Hoe werkt diamond painting?'

 

 

Wij hopen dat wij je hierbij een duidelijk uitleg hebben gegeven van hoe diamond painting werkt. Maar eigenlijk, zijn we bij de laatste stap van deze diamond painting uitleg nog niet klaar... Het allerbelangrijkste is natuurlijk het eindresultaat! Onze diamond paintings zijn van hoge kwaliteit en kunnen daarom ingelijst worden en aan de muur worden gehangen. Zo geniet je volop van jouw zelf gemaakte kunstwerk. Vergeet vooral het eindresultaat niet met ons te delen :)

 

diamond painting fans diamond paiting unicorn eenhoorn op een tafeltje met bloemen


Laat een reactie achter

Alle reacties worden eerst goedgekeurd voordat ze gepubliceerd worden.


Ook in Diamond painting tips

Diamond painting voor beginners
Diamond painting voor beginners

augustus 14, 2020 2 leestijd in minuten

Diamond painting voor volwassenen
Diamond painting voor volwassenen

augustus 01, 2020 2 leestijd in minuten

Freestyle Diamond Painting
Freestyle Diamond Painting

juli 27, 2020 2 leestijd in minuten

WORD DIAMOND PANTING FAN EN SCHRIJF JE IN VOOR ONZE MAILLIJST!